Teraz jest 15 lis 2018 23:49:11




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Konwersja słownika w formacie dic 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 06 gru 2014 14:54:29
Posty: 79
eCzytnik: Tolino Shine
Post Konwersja słownika w formacie dic
Witam
Mam taki oto problem. Posiadam kilka słowników w formacie dic, a chciałbym je przekonwertować na format quickdic. Czy to w ogóle możliwe (jeśli tak, to jak?)?


22 gru 2015 13:14:46
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 27 mar 2014 2:17:52
Posty: 541
eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
Post Re: Konwersja słownika w formacie dic
Pod nazwą i formatem dic kryje się tyle różnych odmian słowników i nie słowników że na tak zadane pytanie można odpowiedzieć "nie wiadomo".

Pytanie nakierowawcze więc na początek: z jakiego programu masz te dic i ewentualnie pod czym one działają.


22 gru 2015 14:17:06
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 06 gru 2014 14:54:29
Posty: 79
eCzytnik: Tolino Shine
Post Re: Konwersja słownika w formacie dic
Artii napisał(a):
Pod nazwą i formatem dic kryje się tyle różnych odmian słowników i nie słowników że na tak zadane pytanie można odpowiedzieć "nie wiadomo".

Pytanie nakierowawcze więc na początek: z jakiego programu masz te dic i ewentualnie pod czym one działają.


Mam same pliki, które wcześniej gdzieś ściągałem do PocketBooka i na nim działały. W sumie to zależy mi na słowniku języka polskiego (i ewentualnie wyrazów obcych) w formacie quickdic.


22 gru 2015 14:34:13
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 27 mar 2014 2:17:52
Posty: 541
eCzytnik: PB Mini, czasem InkBook
Post Re: Konwersja słownika w formacie dic
PB ma własny format danych, wiec odkodować będzie trudniej, niż znaleźć te słowniki w oryginale (czyli stardict), linki pewnie są nawet tu na forum.

No i nie wiem, czy tak łatwo będzie znaleźć konwerter do quickDic, jako że autor tegoż znikł i wykasował swój projekt.

O, jest jakiś quickdic restored, ale już widzę że jest nowy 'lepszy' format, więc nie wiem czy zadziała na starych.


hint ode mnie: poszukaj słowników stardict i zainstaluj inny program który obsługuje je właśnie.


22 gru 2015 16:35:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: