|
| Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
 |
|
Teraz jest 10 wrz 2010 21:54:41
|
Dział poświęcony czytnikom Amazona - Kindle 1, 2, 3 oraz DX i DX 2
| Wiadomość |
Tytuł: Kindle 3 dodatkowe skróty klawiaturowe Napisane: 10 wrz 2010 0:40:18 |
|
Część skrótów z tej strony nie jest podana w dokumentacji użytkownika: http://blog.the-ebook-reader.com/2010/0 ... -features/Co do przeglądarki obrazków to zauważyłem dziwną rzecz: jak po dużym obrazku przechodzę do mniejszego, to często naokoło mniejszego dalej widać część poprzedniego (dużego). Ponadto były błędy przy korzystaniu ze zmiany powiększenia. Co do gier to saper oraz kółko i krzyżyk to ciekawostka, ale średnio wygodna sterując kursorem zamiast ekranem dotykowym jak z Onyxa.
Read more : Kindle 3 dodatkowe skróty klawiaturowe | Wyświetlone : 64 | Odpowiedzi : 0
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Nowy firmware dla K3 3.0.1 Napisane: 09 wrz 2010 20:43:10 |
|
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: amazon kindle3 czy dx? Napisane: 09 wrz 2010 10:25:29 |
|
|
witam.potrzebuję czytnika do pdf z grafiką oraz tekstem.zastanawiam się który wybrać.z jednej strony dx lepszy bo większy,lecz kindle3 poręczniejszy a to w tym przypadku też ważne.rysunki są w formacie a4.czy ktoś może mi doradzić.jestem laikiem w tej sprawie.
Read more : amazon kindle3 czy dx? | Wyświetlone : 193 | Odpowiedzi : 10
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Bateria w Kindle 3 Napisane: 08 wrz 2010 18:32:20 |
|
|
Mam wersje wifi, udalo mi sie juz rozladowac baterie. Kindle wytrzymal: - wrzucenie kilkudziesieciu plikow mobi i kilku pdfow - kilkukrotne, parominutowe wizyty w kindle store - sciagniecie z Kindlestore 5 ksiazek - kilkukrotna shnchronizacje whispernet pomiedzy kindle a iphonem - 5/10 minut www na wi-fi - kilka minut wyswietlania pdf-ow - wykasowanie kilku plikow - okolo 400 stron standardowego tekstu, co pewnie oznacza ponad tysiac przewrocen stron.
Mam go chyba od 31 sierpnia wiec ...
Read more : Bateria w Kindle 3 | Wyświetlone : 101 | Odpowiedzi : 3
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Pytania o Kindla 3 Napisane: 07 wrz 2010 8:09:20 |
|
|
Witam
Tak mnie podkusiło żeby zajrzeć do tego działu i szczerze oniemiałem :) Cały czas nastawiam / nastawiałem się na Onyxa Booka 60, ale po przeczytaniu możliwości i stosunku ceny do jakości jestem przygotowany na Kindla 3/3g
Mam kilka pytań szczególnie do tych co go już mają Może odpowiedzi na nie przydadzą się tez innym:
1 Przy zamawianiu na podstronie Amazonu dla Polski za ładowarkę EU wyrzuca ...
Read more : Pytania o Kindla 3 | Wyświetlone : 267 | Odpowiedzi : 11
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Polskie znaki w brytyjskiej wersji Kindle 3 Napisane: 05 wrz 2010 12:50:02 |
|
|
Czy ktoś może kupił nowego Kindle z brytyjskiego sklepu Amazona? Chyba każdy ma teraz kogoś z rodziny lub znajomego w UK, więc wyszłoby to taniej, bez zabawy w cła, podatki, itp., no i wersja UK ma ładowarkę sieciową (do której można dokupić przejściówkę na polskie gniazdka za 1£). Interesuje mnie tylko jedna kwestia, czy brytyjska wersja Kindle obługuje polskie znaki, a konkretnie to chodzi mi o Unicode (UTF-8), bo takie kodowanie mam ustawione w komputerze.
Read more : Polskie znaki w brytyjskiej wersji Kindle 3 | Wyświetlone : 256 | Odpowiedzi : 5
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Własna okładka do Kindle 3 Napisane: 04 wrz 2010 21:19:49 |
|
|
Dziękuję za Wasze rady z poprzedniego tematu - zdecydowałem jednak zakupić Kindle'a. Nawet, jeżeli nie pomoże mi przeglądać samych podręczników, bardzo przyda się przy nauce angielskiego.
Zastanawiam się jednak nad okładką do niego - oficjalny Cover Amazona jest dość drogi (110 złotych bez przesyłki!) i w polskich realiach może wabić złodziei swym elitarnym wyglądem. Postanowiłem spróbować zrobić własną okładkę z - nota bene - książki w twardej oprawie. Kindle 3 ma wymiary o kilka cm ...
Read more : Własna okładka do Kindle 3 | Wyświetlone : 256 | Odpowiedzi : 8
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Przeglądarka w Kindlu Napisane: 03 wrz 2010 17:54:10 |
|
|
Czy ktos slyszal cos o przegladarce WWW w kindle? Czy jest to pełna przegladarka? Cos nie wydaje mi się by napisali przegladarke w javie. Może to jakis znany silnik, a może po prostu nakładka jak opera mobile. Oznaczało by to, ze cała komunikacja leci przez serwery amazona, łącznie z hasłami.
Read more : Przeglądarka w Kindlu | Wyświetlone : 127 | Odpowiedzi : 2
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: Kindle 3 i 3g w Polsce - działa? Napisane: 03 wrz 2010 9:24:44 |
|
|
witam wszystkich forumowiczów - i od razu pytanie.
chciałbym zamówić kindle 3 ale nie wiem czy podstawą wersję czy 3g z dostępem do sieci przez gprs/edge.
jako że sporo osób otrzymało już nowy czytnik do nich kieruję swoje pytanie - czy można przeglądąć strony korzystając z 3g?
dzięki za odpowiedź
Read more : Kindle 3 i 3g w Polsce - działa? | Wyświetlone : 805 | Odpowiedzi : 33
|
|
| Góra |
 |
Tytuł: łopen source Napisane: 01 wrz 2010 20:13:22 |
|
|
Swego czasu Amazon pokazywał źródła systemu Linux na kindlu , ktos moze pamieta gdzie to było?
Przy okazji zapytam czy są jakieś alternatywne aplikacje na kindla. Najlepiej obok oryginalnego oprogramowania. Po prostu jakas aplikacja do liczenia czy specjalnego oprogramowania.
Ja np. chciałbym przeglądarke kifu, ale pewnie takich programów było by na pęczki. Ktoś coś słyszał?
Read more : łopen source | Wyświetlone : 159 | Odpowiedzi : 2
|
|
| Góra |
 |
|
Last 10 active topics
|
Statystyki |
 |
Liczba postów: 39740 | Liczba wątków: 2762 | Liczba użytkowników: 4810 |
|