Teraz jest 18 lis 2018 2:19:45




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
InkBook Onyx [słownik] 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 21 lis 2012 13:57:40
Posty: 89
eCzytnik: onyx a62s / onyx c65 AG
Post InkBook Onyx [słownik]
QuickDic nie jest w stanie zaciągnąć słowników - wrzuciłam zatem słowniki ręcznie do odpowiedniego folderu. Niestety fbreader twierdzi, że słowników nie ma i nie pozwala z nich korzystać (sam QuickDic je otwiera i pokazuje w "local"). Ktoś jest w stanie mi z tym pomóc? (ewentualnie jak przełączyć aplikację słownikową na tę poprzednią, która nazywa się po prostu Dict?)


09 wrz 2016 2:39:11
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 22 kwi 2017 7:26:27
Posty: 2
eCzytnik: inkBook
Post Re: InkBook Onyx [słownik]
Podobny problem z Obsidianem, nie da rady zaciągnąć słowników, zrobiłem to ręcznie z dysku midiapolis. Niestety nadal ich jako local nie widać, a i przy próbie tłumaczenia z książki, czytnik "mówi" ze nie mam słowników
Jak z tym sobie poradzić? Czy jest jakaś alternatywa.


22 kwi 2017 7:47:50
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37
Posty: 2179
Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
Post Re: InkBook Onyx [słownik]
Pisać/dzwonić do wsparcia ArtaTechu i domagać się pomocy w tej sprawie.

_________________
Pozdrawiam,
Cyfranek
http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog


22 kwi 2017 8:05:18
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 22 kwi 2017 7:26:27
Posty: 2
eCzytnik: inkBook
Post Re: InkBook Onyx [słownik]
Tzn. że nikt z forum nie miał z tym problemu?
Czytałem że ten problem jest znany, ale odpowiedzi jak go obejść, jak na lekarstwo :mrgreen:


22 kwi 2017 8:22:47
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 12 lut 2016 0:49:04
Posty: 189
eCzytnik: Kindle, Inkbook, Pocketbook
Post Re: InkBook Onyx [słownik]
Norda napisał(a):
Podobny problem z Obsidianem, nie da rady zaciągnąć słowników, zrobiłem to ręcznie z dysku midiapolis. Niestety nadal ich jako local nie widać, a i przy próbie tłumaczenia z książki, czytnik "mówi" ze nie mam słowników

Nie używam słowników, ale u mnie coś tam działa. Plik EN-PL_enwiktionary.quickdic jest w katalogu /mnt/sdcard/quickDic. Aplikacja QuickDic pokazuje go jako lokalny. FBReader i AdobeReader zwykle za pierwszym razem po otwarciu książki twierdzą, że nie ma słownika, ale to zmyłka i gdy spróbuję ponownie, to już działa.

Cytuj:
Czy jest jakaś alternatywa.

Moon+Reader + ColorDict.
AlReader + ColorDict. Można ustawić też inne, ale nie próbowałem.

_________________
Pocketbook 902 Pro (4Q 2011 – 2015?). Pocketbook Touch Lux 3 (od VII 2015). Inkbook Obsidian (od II 2016). Kindle Oasis 2 (od XII 2017).


24 kwi 2017 0:42:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: