Teraz jest 23 cze 2018 17:12:32




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Jak otworzyć calibre w dwóch oknach 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 18:15:40
Posty: 10
eCzytnik: PocketBook 622
Post Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Czy ktoś zna sposób, żeby otworzyć program calibre w dwóch oknach?
Ponieważ mam utworzone w calibre dwie biblioteki, a w nich nazbierało się już trochę książek, postanowiłem je uporządkować. Dlatego wygodnie było by otworzyć biblioteki i ustawić je obok siebie. Ale nie wiem jak to zrobić :(
Ktoś pomoże?


25 sty 2017 13:38:21
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Da się otworzyć 2 kopie calibre ( chyba z tego co pamiętam...): zainstalowaną oraz drugą w wersji portable.


28 sty 2017 17:13:57
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 13 lut 2012 20:52:18
Posty: 2503
Lokalizacja: Radom
eCzytnik: Brak
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
tps4 napisał(a):
Da się otworzyć 2 kopie calibre ( chyba z tego co pamiętam...): zainstalowaną oraz drugą w wersji portable.

Ale czy wtedy obie wersje będą korzystać z tej samej bazy?


28 sty 2017 18:01:25
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 18:15:40
Posty: 10
eCzytnik: PocketBook 622
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Niestety, otwiera się tylko jedno okno, niezależnie czy otwieram jako administrator, czy użytkownik. Próbowałem :(


28 sty 2017 18:31:42
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 13 lut 2012 20:52:18
Posty: 2503
Lokalizacja: Radom
eCzytnik: Brak
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Wydaje mi się, że jeśli chcesz mieć możliwość uruchomienia dwóch instancji korzystających z tej samej bazy danych, to musisz delikatnie zmodyfikować źródła (są publiczne) i przekompilować całość.


28 sty 2017 23:14:58
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 18:15:40
Posty: 10
eCzytnik: PocketBook 622
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Jeśli to jest jedyna droga do celu, to muszę się poddać. Są to dla mnie Himalaje informatyki. :(
Dzięki za zainteresowanie się tematem.


29 sty 2017 11:36:01
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2011 8:46:47
Posty: 218
eCzytnik: KoboT,NST,NGP,K3G, KPW2,KPW3,TolV2
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
Może nie musisz się poddawać o ile jedną bazę możesz mieć uruchomioną w przeglądarce internetowej.
Ja specjalnie wypróbowałam tę metodę i u mnie działa. Nie wiem, na czym dokładnie ma polegać porządkowanie, ale być może podgląd drugiej bazy wystarczy.


29 sty 2017 12:01:20
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 18:15:40
Posty: 10
eCzytnik: PocketBook 622
Post Re: Jak otworzyć calibre w dwóch oknach
O to mi chodziło! :D
Podgląd drugiej bazy całkowicie mi wystarcza do porównań i prządków. Stary widok w przeglądarce (Old) w pełni zaspokaja moje potrzeby. Dziękuję. :)


29 sty 2017 17:02:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: