Teraz jest 19 sie 2018 11:02:43




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
nook demo 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post nook demo
Witam dostałem nooka simple touch reader jest to jakaś wersja demo czy można to odblokować i korzystać z niego? nie wiem co mam z tym zrobic


03 lut 2015 19:51:18
Zobacz profil
Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 cze 2008 13:47:02
Posty: 2766
Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
Post Re: nook demo
Być może się da po zrootowaniu: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1229123

_________________
Zgred - Rafał Ziemkiewicz napisał(a):
Dziś trzeba pisać o mieczach, czarach, toporach i wojowniczkach w blaszanych bikini, wszystko inne to już jest nisza w niszy. Albo o nastoletnich wampirach.
Porównywarka cen ebooków


03 lut 2015 21:26:44
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 06 gru 2014 13:54:29
Posty: 79
eCzytnik: Tolino Shine
Post Re: nook demo
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1229123

Patrz: ostatni post w tym temacie.


03 lut 2015 21:29:48
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
chyba jestem niepełno sprytny ale mi nie wychodzi tylko przeskakuje mi demo :(


04 lut 2015 14:37:28
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
nie mogę wejść w ustawienia naciskam prawy przycisk stuka w wyświetlacz i nic się nie dzieje


04 lut 2015 15:41:18
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
po prawej stronie miga maly kwadracik czasami udaje sie rozwinac menu ale nic z niego nie dziala dalej jestem w kropce


05 lut 2015 21:09:05
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: nook demo
Spróbuj najpierw factory reset:
1. Wyłącz nooka całkiem.
2. Naciśnij razem: tylny przycisk włączenia oraz oba dolne klawisze na obudowie do przewijania stron - możliwe ze trzeba ze 2-3 sekundy lub nawet dłużej potrzymać te klawisze.
3. Nook powinien wejść w recovery mode - obrazek jest tu - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1137967 i teraz przycisk Home.

edit
Można przycisnąć najpierw power na 2-3 sekundy i natychmiast potem 2 dolne klawisze z tego co piszą.


05 lut 2015 22:26:00
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
zresetowałem ale nie pomogło dalej demo nooka :(


06 lut 2015 18:47:55
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: nook demo
To w takim razie nawet bym się nie zastanawiał i wykonał - barnes-noble-nook-f159/latwe-rootowanie-nook-menedzer-t12574.html


06 lut 2015 22:15:47
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
zrobilem wedlug receptury aledalej kiszka po rot uramdisk patched,busybox installed,superuser installed,non-market apps enabled,packageinstaller not modified,relaunch instaled,modmanager not available for 1.0.0 ,adb konnect installed,droidsansfallback installed,amazon appstore installed,success!


07 lut 2015 9:49:15
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: nook demo
Możesz jaśniej?
Bo albo kiszka albo sucess.


07 lut 2015 10:38:56
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
BEZ ZMIAN NADAL DEMO NOOKA PRZEWIJA NA OKRETKE NIC NIE MOZNA NA NIM POROBIC


07 lut 2015 16:56:24
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: nook demo
Nie wiem, w/g której metody próbowałeś rootować nooka i czy w końcu zakończyło się to sukcesem czy tez nie, zwłaszcza, że piszesz - 'success" oraz "modmanager not available for 1.0.0"
I teraz 2 sprawy przychodzą mi do głowy;
1. Nie zrootowałes nooka ze względu na firmware 1.0.0
Należałoby w tym przypadku spróbować ręcznie zmienić mu firmware na 1.2.1 w/g poniższej metody:
https://www.barnesandnoble.com/u/Softwa ... 379003175/

2. Po udanej zmianie firmware root nooka za pomocą nookmanagera - tej dokładnie metody.


07 lut 2015 18:07:33
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 03 lut 2015 19:32:52
Posty: 9
eCzytnik: nook
Post Re: nook demo
Viktoria zagadał po wgraniu firmware 1.2.1 wyłączył się tryb demo i normalnie się odpalił i jest zrootowany :) nie musiałem kolejny raz menagera ładować. Czapkę z głowy przed tps4 wielkie dzięki


09 lut 2015 14:32:06
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 05 lip 2012 10:53:07
Posty: 474
eCzytnik: Nook ST, PB 613
Post Re: nook demo
Cieszę się, że mogłem pomóc i kolejny nook pracuje :)


09 lut 2015 20:47:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: